ua en ru

Україна підписала кредитну угоду з ЄБРР на 300 млн дол. для "Нафтогазу" на закупівлю газу

Україна підписала кредитну угоду з ЄБРР на 300 млн дол. для "Нафтогазу" на закупівлю газу Фото: НАК "Нафтогаз Україна"

Однією з умов надання кредиту є узгодження програми реформування корпоративного управління національної енергетичної компанії НАК "Нафтогаз Україна"

У Берліні (Німеччина) сьогодні, 23 жовтня, в присутності канцлера Німеччини Ангели Меркель та прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Україна підписали кредитну угоду на суму 300 мільйонів доларів для фінансування закупівель природного газу на зимові періоди. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

Повідомляється, що однією з умов надання кредиту є узгодження програми реформування корпоративного управління національної енергетичної компанії НАК "Нафтогаз України".

"Нафтогаз" використає ці кошти для тендерних закупівель приблизно 1,1 млрд. куб. м газу, що буде використаний для поповнення стратегічних запасів у газосховищах України перед зимовим періодом", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, про підписання кредитної угоди повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Кредитна угода між ЄБРР та "Нафтогазом" на 300 млн дол. для фінансування закупівлі газу та Державна гарантійна угода підписані. Дякую всім, хто зробив це можливим!", - написав Коболєв на своїй сторінці в Facebook.

Кредитна угода між ЄБРР та Нафтогазом на $300 млн. для фінансування закупівлі газу та Державна гарантійна угода підписані. Дякую всім, хто зробив це можливим!

Posted by Andriy Kobolyev on 23 жовтня 2015 р.

Однією з умов кредиту ЄБРР є виконання програми корпоративної реструктуризації "Нафтогазу", включаючи створення наглядової ради, до складу якої мають увійти кваліфіковані незалежні директори, впровадження функцій внутрішнього аудиту, контролю за дотриманням етики та законодавства, протидії корупції та управління ризиками, а також приведення структури власності та управління у відповідність до найкращої міжнародної практики.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко уповноважив міністра фінансів Наталію Яресько підписати договір гарантії з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про відновлюваної кредитної лінії НАК "Нафтогаз України" для закупівлі газу.