ua en ru

Україна на переговорах запропонує Росії списати 3 млрд дол боргу

Україна на переговорах запропонує Росії списати 3 млрд дол боргу Фото: Вікторія Нуланд

Київ має намір запропонувати Москві ті ж умови списання боргу, що мали місце в попередніх домовленостях України з приватними кредиторами

Українське Міністерство фінансів має намір провести переговори з Росією про списання 3 млрд дол боргу по державних облігаціях, термін погашення яких закінчується в кінці року. Про це на слуханнях у конгресі заявила помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд, передає Reuters.

"Як я розумію, український уряд звертається до Росії з пропозицією провести переговори в найближчі дні на полях щорічних зборів МВФ і Світового банку в Лімі (Перу)", - повідомила Нуланд.

За її словами, Київ має намір запропонувати Москві ті ж умови списання боргу, що мали місце в попередніх домовленостях України з приватними кредиторами.

"Якщо Росія не погодиться на ці умови, ми будемо працювати з Україною над іншими варіантами", - підкреслила Нуланд.

Нагадаємо, міністр фінансів Росії Антон Силуанов на початку вересня заявляв, що РФ розглядає пропозицію України щодо реструктуризації єврооблігацій на 3 мільярди доларів як зроблене на адресу комерційних кредиторів, до яких РФ не відноситься, подібні питання, за його словами, слід вирішувати в двосторонньому порядку. При цьому Силуанов підтвердив, що Росія як і раніше чекає повного погашення даного боргу Україною в кінці 2015 року.