ua en ru

Україна передала Іспанії вилучені в Іллічівському порту 72 кг героїну

Україна передала Іспанії вилучені в Іллічівському порту 72 кг героїну Фото: Україна передала Іспанії вилучені в Іллічівському порту 72 кг героїну

У рамках розслідування цієї та пов'язаних кримінальних справ затримано 35 осіб

Україна передала Іспанії вилучені в Іллічівському порту контрабандні 72 кг героїну. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Контрольована поставка зазначеної наркотичної речовини з Пакистану здійснювалася за рішенням іспанського суду, а потім наркотики були вилучені в одному з морських портів України.

У рамках розслідування цієї та пов'язаних кримінальних справ про незаконний обіг наркотиків в Королівстві Іспанія затримано 35 осіб, причетних до контрабанди наркотичних засобів. Перспектива засудження затриманих значною мірою залежала від представлення іспанському суду речового доказу, вилученого на території України.

Саме тому іспанські правоохоронці звернулися до Генеральної прокуратури України із запитом про правову допомогу, в якому зокрема висловлено прохання про передачу речових доказів.

Після прийняття необхідних процесуальних рішень було здійснено низку узгоджень, пов'язаних з переміщенням через кордон речового доказу.

Після проведення всієї цієї роботи делегація доставила речовий доказ до Мадрида, де передала його представникам Цивільної гвардії Іспанії.

Нагадаємо, СБУ затримала наркодилерів в Києві з кокаїном на 5 млн гривень.