ua en ru

Україна з 25 жовтня повністю припиняє авіасполучення з РФ

Україна з 25 жовтня повністю припиняє авіасполучення з РФ Фото: Україна повністю припиняє авіасполучення з РФ

Раніше санкції не торкнулися єдиною російської авіакомпанії - "Ютейр"

Державна авіаційна служба України прийняла рішення про повне припинення повітряного сполучення між Україною і Росією з 25 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України (МІУ).

"У зв'язку з ненаданням відповіді від Федерального агентства повітряного транспорту рф (Росавіація) з поясненням причин обмеження польотів українських авіакомпаній Державна авіаційна служба України прийняла рішення про повне припинення повітряного сполучення між Україною і РФ з 25 жовтня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

В МІУ відзначили, що санкції будуть застосовані до всіх російським авіакомпаніям, і буде діяти до скасування заборон, введених авіаційними властями РФ по відношенню до українським авіакомпаніям.

Про своє рішення Державіаслужба поінформувала Росавіацію 9 жовтня.

25 вересня Кабінет міністрів України заборонив польоти російських компаній "Аерофлот" і "Трансаеро" в Україну. Тепер Україна заборонила польоти і авіакомпанії "Ютейр", яка раніше не потрапила під санкції.

Нагадаємо, в Білорусі аеропорт "Мінськ" та обласні аеропорти зможуть взяти транзитних пасажирів після 25 жовтня, коли вступлять в силу взаємні санкції проти російських та українських авіаперевізників.