ua en ru

Україна та НАТО підписали чергову угоду про співробітництво

Україна та НАТО підписали чергову угоду про співробітництво Фото (Міноборони): Україна та НАТО підписали чергову угоду про співробітництво

Угода була підписана у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі

Сьогодні, 27 квітня 2015 р., у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі підписано угоду про співробітництво у сфері підтримки між Кабінетом міністрів України та організацією НАТО з підтримки та постачання. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

"Від української сторони за дорученням Кабінету міністрів України угоду підписав глава місії України при НАТО, посол Ігор Долгов, від НАТО - генеральний менеджер агенції НАТО з підтримки та постачання Майк Лайден", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підписання цієї міжнародної угоди розширює нормативно-правові рамки практичного співробітництва з Альянсом, зокрема щодо реалізації новостворених трастових фондів НАТО на підтримку України з фізичної реабілітації (протезування) військовослужбовців та з реформування систем логістики і стандартизації ЗСУ. Крім того, завдяки угоді буде спрощено процедуру започаткування та реалізації нових спільних проектів.

Також повідомляється, що угодою відкриваються широкі можливості для участі України в економічно вигідних багатонаціональних проектах Альянсу (партнерствах з підтримки тощо) з логістичного забезпечення військ, а також з питань розробки, виробництва, закупівель, модернізації, зберігання та утилізації предметів військового призначення.

Нагадаємо, раніше Україна та НАТО підписали меморандум про технічне співробітництво.