ua en ru

Україна має намір побудувати в Казахстані кілька спільних підприємств

Україна має намір побудувати в Казахстані кілька спільних підприємств Фото: Петро Порошенко і Нурсултан Назарбаєв

Підприємства будуть виробляти, зокрема, нафтогазове обладнання

Україна і Казахстан організовують кілька спільних підприємств. Про це йдеться в спільній заяві Президента України Петра Порошенка та Президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва

"Визначено, що основним напрямком двосторонньої співпраці стане організація на території Республіки Казахстан спільних підприємств з виробництва нафтогазового обладнання, залізничної продукції, комунальної, дорожньо-будівельної та підйомно-транспортної техніки, гірничо-шахтного обладнання", - йдеться в заяві.

Крім того, Україна опиниться технологічне сприяння в будівництві на території Казахстану комбікормових заводів, елеваторних та зерноочисних комплексів, молочнотоварних ферм.

Нагадаємо, Україна налаштована на поглиблення торговельних відносин з Казахстаном і докладе всі зусилля для зростання взаємної торгівлі.

За словами віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, українські товаровиробники зацікавлені в збереженні і розширенні торгових відносин з казахстанськими партнерами. "Нашим урядам та відповідальним за вирішення цих питань міністерствам і відомствам необхідно активізувати спільну роботу щодо вдосконалення торговельного режиму, мінімізації наявних вилучень і обмежень у взаємній торгівлі, поліпшення структури торгового балансу, збільшення частки поставок високотехнологічної і наукомісткої продукції, практичному втіленню спільних проектів", - зазначив віце-прем'єр.