ua en ru

Україна може почати закачування російського газу в ПСГ найближчим часом

Україна може почати закачування російського газу в ПСГ найближчим часом Фото: Володимир Демчишин

При цьому розглядається варіант закачування російського газу без підписання протоколу

Україна може почати закачування російського газу в ПСГ найближчим часом. Про це сьогодні, 7 жовтня, після засідання Кабінету міністрів повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що найближчим часом, це станеться найближчим часом. Це питання днів", - сказав Демчишин.

При цьому він додав, що розглядаються чотири варіанти виходу зі сформованої ситуації з підписанням протоколу щодо закачування газу з РФ.

"Є чотири варіанти, як вийти з цієї ситуації. Ви ж всі розумієте, що на той момент, коли ми підписували у Новака (міністр енергетики РФ Олександр Новак - ред.) не було повноважень від уряду, тому це все так затягнулося, тому є варіанти, всі робітники, тому думаю найближчим часом вийдемо з цієї ситуації", - додав міністр.

Крім того, Демчишин повідомив, що також розглядається варіант закачування російського газу без підписання протоколу.

"Також є, один з цих варіантів є", - відповів глава Міненерго на питання журналістів, чи розглядається варіант закачування російського газу без підписання протоколу.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін заявив, що загальна сума платежів України на поставки газу з Російської Федерації в зимовий період складе близько 3 млрд дол.