ua en ru

Україна 20 березня підпише грантову угоду на 80 млн євро для наукових досліджень

Україна 20 березня підпише грантову угоду на 80 млн євро для наукових досліджень. Про це сьогодні на засіданні уряду повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт, передає кореспондент РБК-Україна.

"Горизонт-2020 - це грантова програма, яка фінансує наукові дослідження, її обсяг - 80 млн євро, і в наш час, коли ми маємо дуже серйозні проблеми з фінансуванням наукових досліджень, фактично, наші університети і всі наші дослідницькі інститути отримують доступ до цієї великої європейської грантової програми, яка є спадкоємцем так званої "7-ї програми"... І 20 числа у нас відбудеться офіційне формальне підписання цієї угоди", - заявив Квіт.

"Це означає, що українські вчені в університетах і науково-дослідних інститутах повинні брати участь у конкуренції, і наші грантові заявки будуть конкурувати з усіма грантовими заявками західноєвропейських країн", - додав він.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України від 19 грудня підписало меморандум про співробітництво з Центром інформації і документації НАТО в Україні.