ua en ru

Україна і Канада підписали документ про завершення переговорів про створення ЗВТ

Україна і Канада підписали документ про завершення переговорів про створення ЗВТ Фото: підписання документа

Положення проекту угоди про ЗВТ забезпечують поглиблення торговельного та економічного співробітництва

Україна і Канада сьогодні, 14 липня, підписали документ про завершення переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі (ЗВТ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів України.

Від імені уряду України підписала документ торговий представник України Наталія Микольська, від імені уряду Канади - представник Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади - директор департаменту доступу до ринків Марвін Хільдебранд.

"Це має поглибити українсько-канадське співробітництво, збільшити наші двосторонні інвестиції. Це ще один крок до того, щоб зробити наші країни процвітаючими", - заявив після підписання прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Положення проекту угоди про ЗВТ між Україною і Канадою забезпечують, зокрема, поглиблення торговельного та економічного співробітництва, в тому числі в частині торгівлі промисловими та сільськогосподарськими товарами, захисту інтелектуальної власності, регулювання державних закупівель.

Відразу після вступу в силу угоди, Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку товарів. У довгостроковій перспективі для бізнесу угода стане можливістю диверсифікації торговельних потоків, стане поштовхом до модернізації українських підприємств для виробництва товарів з високою доданою вартістю для експорту в Канаду.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером, в ході якого сторони обговорили ситуацію на Донбасі.