ua en ru

Україна з 1 липня припиняє постачання електроенергії в Крим, - Міненерго РФ

Україна з 1 липня припиняє постачання електроенергії в Крим, - Міненерго РФ Фото: Україна припиняє постачання електроенергії в Крим

Відповідне сповіщення надійшло вчора від "Укренерго"

Україна з 1 липня 2015 р. припиняє постачання електроенергії на територію тимчасово окупованого Криму. Про це повідомляє прес-служба Міністерства палива та енергетики Росії.

"30 червня 2015 року в 17-39 з боку НЕК "Укренерго" надійшло сповіщення про скорочення з 00-00 1 липня погодинного планового графіка сальдо-перетікання "ОЕС України - Крим" до 0 МВт. В цілях забезпечення безпечного енергопостачання споживачів Кримського півострова під керівництвом заступника міністра енергетики Російської Федерації Андрія Черезова проведено нараду", - йдеться в повідомленні.

В рамках наради з участю Міненерго Криму, "уряду" Севастополя, а також низки кримських компаній були розглянуті питання забезпечення соціально важливих та особливо важливих об'єктів дизель-генераторними установками, а також стану готовності та забезпеченості необхідним запасом палива мобільних газотурбінних станцій, розташованих у Криму.

За результатами наради Черезов дав відповідні доручення щодо організації роботи оперативного персоналу, мобільних та аварійно-відновлювальних бригад до роботи в цілодобовому режимі.

Нагадаємо, останній раз Україна припиняла постачання електроенергії на окупований півострів в грудні 2014 р.