ua en ru

Україна та ОАЭ підписали угоду про співпрацю у сфері авіабудування

Україна та Об'єднані Арабські Емірати підписали угоду про співпрацю у сфері авіабудування. Про це повідомляє прес-служба ДП "Антонов".

"Президент - генеральний конструктор ДП "Антонов" Ківа Д. С. і генеральний директор компанії "Maximus Air LLC" (ОАЕ) Мохаммед Аль Касімі підписали "Меморандум про взаєморозуміння", який підтверджує наміри обох компаній розвивати взаємовигідне співробітництво", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, розвиток отримає існуюче взаємодія з супроводу в експлуатації транспортного літака Ан-124-100 "Руслан" авіакомпанії Maximus. Зокрема, в напрямку створення спільної бази технічного обслуговування літаків Ан та надання послуг із забезпечення повітряних перевезень великогабаритних і нестандартних вантажів.

Компанія Maximus також підтвердила зацікавленість у придбанні транспортних літаків Ан-178 у цивільному варіанті. Відповідні дії в цьому напрямку сторони вживуть у березні-квітні.

Компанії також домовилися об'єднати зусилля в просуванні літаків Ан на ринок ОАЕ, країн Близького Сходу та Північної Африки, зазначивши, що ці машини найкращим чином відповідають вимогам експлуатантів авіатехніки в цих регіонах.

Нагадаємо, наприкінці лютого Президент України Петро Порошенко доручив Кабміну активізувати співробітництво між Україною та ОАЕ в рамках двосторонньої комісії.