ua en ru

Україна не буде вимагати членства в НАТО, поки не будуть проведені необхідні реформи, - МЗС

Україна не буде вимагати членства в НАТО, поки не будуть проведені необхідні реформи, - МЗС

"Україна буде не тягарем, а гарним доповненням для НАТО"

Україна не буде вимагати членства в НАТО, поки не будуть проведені необхідні реформи для відповідності критеріям НАТО. Про це в ході брифінгу заявив директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це дуже важливий елемент нашої стратегії: не вимагати членства тут і прямо зараз, а підготуватися до нього. Для того, щоб підготуватися, нам необхідно реформувати нашу країну, щоб повністю відповідати стандартам НАТО, збройним силам - для цього потрібно реформувати наш центр безпеки", - заявив Макєєв.

Він зазначив, що українське населення підтримує вступ України до НАТО.

"Враховуючи, що українські громадяни підтримують членство України в НАТО, в минулому році ми були свідками дуже високою підтримки цієї ідеї серед нашого населення, думаю, що ми створимо всі необхідні умови, щоб реформувати країну, і мати повну підтримку нашого населення, а також мати політичний консенсус в рамках парламенту, уряду і президентської адміністрації", - сказав Макєєв.

Він також заявив, що Україна буде не тягарем, а гарним доповненням для НАТО.

"Це дуже важливо, що в таких умовах Україна буде реформувати країну, а також зробить свій внесок у безпеку євроатлантичного регіону. Чіткий меседж: Україна не буде тягарем, ми будемо гарним доповненням для євроатлантичного співробітництва, тому співпраця України і НАТО - це дуже важливо", - додав політичний директор департаменту МЗС.

Нагадаємо, у США і НАТО немає планів по розміщенню системи ПРО в Україні.