ua en ru

Указ Путіна щодо втрат військових РФ оскаржать у Верховному суді

Указ Путіна щодо втрат військових РФ оскаржать у Верховному суді Фото: Володимир Путін

Звернення буде підготовлено протягом двох тижнів

Указ Президента Російської Федерації (РФ) Володимира Путіна про засекречування втрат російських військових у мирний час буде оскаржений у Верховному суді. Про це повідомив голова фонду "Свобода інформації", адвокат Іван Павлов, передає "Ехо Москви".

Зокрема, за його словами, деякі юристи вважають, що цей указ виходить за межі наданих законом про державну таємницю можливостей. Звернення буде підготовлено протягом двох тижнів.

Указ, про який йде мова, робить військовою таємницею відомості про втрати Міністерства оборони Росії в мирний час у період проведення спеціальних операцій.

Як заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, цей документ не пов'язаний з подіями в Україні і не означає, що найближчим часом планується проведення таких операцій.

"Відбувається вдосконалення законодавства у сфері державної таємниці. На думку відповідних відомств, подібний рівень секретності найкращим чином відповідає державним інтересам", - заявив він.

Нагадаємо, як заявила міжнародна правозахисна організація Amnesty International, указ Путіна про засекречення інформації про загибель російських військових є ще одним виявом тиску на свободу слова в цій країні.