ua en ru

УДЦР вирішив не судитися з АМКУ через тендер на перенесення номерів

УДЦР вирішив не судитися з АМКУ через тендер на перенесення номерів Фото: засідання ДП "Український держцентр радіочастот"

Держцентр радіочастот перегляне результати конкурсу на впровадження послуги MNP в Україні

Український державний центр радіочастот прийняв рішення відмовитися від судової тяганини і добровільно виконати рішення Антимонопольного комітету України про скасування всіх рішень щодо тендеру на перенесення номерів. Про це сьогодні заявив голова тендерного комітету УДЦР Вадим Гулько під час засідання комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"За" виконання рішення проголосували усі члени тендерного комітету.

"Ми справді серйозно розглядали можливість подачі позову, але українцям вже сьогодні потрібен європейський рівень життя і послуг. Простий споживач навряд чи зрозуміє, що впровадження послуги затримується через те, що одне відомство судиться з іншим", - зазначив Гулько.

При цьому він додав, що позиція держпідприємства залишається незмінною, а закупівля має рухатися далі.

Таким чином, виконуючи рішення антимонопольного регулятора, УДЦР допустив компанію "Ес Ай Центр" (SI Center) до участі в торгах. Оскільки АМКУ визнав правомірною вартість техпідтримки компанії в нуль гривень, "Ес Ай Центр" отримав додаткових 25 балів.

Переможця тендеру на перенесення телефонних номерів в Україні (послуга MNP - Mobile Number Portability) буде названо у квітні.

Нагадаємо, тендер на розробку і впровадження системи перенесення телефонних номерів (послуга MNP - Mobile Number Portability) відбувся 25 січня. Його переможцем стала компанія "Діалінк", яка запропонувала рішення на платформі литовської Mediafon за 71 мільйон гривень.

Пізніше журналісти з'ясували, що ТОВ Dialink пов'язане з екс-керівником Держміграції України.