ua en ru

Вчені відкрили можливий спосіб лікування всіх видів раку

Вчені відкрили можливий спосіб лікування всіх видів раку Ілюстративне фото з відкритих джерел)

Британські вчені відкрили нову клітку, здатну боротися з раком

Вчені британського Університету Кардіффа заявили про відкриття нової частини імунної системи людини, завдяки якій можливо лікування всіх видів онкологічних захворювань. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC.

Повідомляється, що вченим вдалося відкрити новий вигляд Т-клітин, що відповідають за імунну реакцію в тілі людини. Дана клітина здатна протистояти різним видам загроз.

"Є шанс, що це може вилікувати всіх пацієнтів. Раніше ніхто не думав, що таке можливо", - повідомив учений Ендрю Сивелл.

Вчені відзначають, що новий вигляд Т-клітин здатний атакувати і знищувати ракові клітини, не ушкоджуючи здорові. При цьому на даний момент невідомо як Т-клітина відрізняє здорові клітини від ракових. Передбачається, що рецептори нової клітини взаємодіє з молекулою MR1, отримуючи від неї сигнал про порушення метаболізму. Молекулу MR1 ракові клітини використовують в якості маскування від імунної системи.

Нагадаємо, на даний момент у світі фіксують поява нового вірусу пневмонії. Спалах вірусу виявлена в Китаї, де від хвороби померли вже шість осіб.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) попередила про можливість поширення коронавіруса 2019-nCoV нового типу за межами Китаю.