ua en ru

Учасників стрілянини в Мукачево суд залишив під вартою до 6 вересня

Учасників стрілянини в Мукачево суд залишив під вартою до 6 вересня Фото: судді в Мукачевому оголошують рішення

Чергове засідання у цій справі відбудеться 15 липня

Мукачівський міськрайонний суд (Закарпатська область) за клопотанням прокуратури продовжив термін утримання під вартою чотирьох підозрюваних у справі про стрілянину в Мукачеві ще на 60 діб. Зокрема їх утримуватимуть у СІЗО до 6 вересня, передає місцеве видання Mukachevo.net.

При цьому зазначено, що чергове засідання у цій справі відбудеться 15 липня, яке також буде підготовчим.

Водночас захист бійців "Правого сектору" подавав клопотання про зміну запобіжного заходу (тримання під вартою на домашній арешт) для двох бійців добровольчого формування. Як зауважив адвокат бійців ПС Роман Бухтояров, клопотання про продовження тримання під вартою прокуратура мала подати, згідно з законом, за 5 днів до засідання, однак обвинувачення зробило це тільки усно під час засідання.


Таким чином, усі четверо підозрюваних у справі про стрілянину 11 липня в Мукачеві - Радіон Горбенко, Володимир Бурча, Роман Мунчак та Сергій Деяк - перебуватимуть під вартою до 6 вересня.

Нагадаємо, 11 липня 2015 року, в Мукачеві сталася стрілянина за участю бійців ПС, оточення народного депутата Михайла Ланьо та правоохоронцями. У результаті розбірок загинуло щонайменше 3 людини: 2 бійці "Правого сектору" й один представник оточення нардепа.

24 червня 2016 року Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт проти учасників стрілянини в Мукачевому в липні 2015 року.