ua en ru

Учасники маршу в Києві підпалили шини

Учасники маршу в Києві підпалили шини Фото: марш добровольців в Києві

Добровольці зажадали припинити роззброювати батальйони

Учасники "Маршу Святослава" в Києві вимагали припинити роззброєння добровольчих батальйонів, які воюють на Донбасі. Про це йдеться у резолюції, яку прийняли учасники мітингу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вимагаємо зупинити операцію з роззброєння добровольчих батальйонів на догоду російським шавкам",- йдеться в резолюції добровольців "Маршу Святослава", яку прийняли по закінченні ходи.

Також добровольці вимагають кадрових рішень у всіх силових структурах і справедливого покарання чиновників режиму Януковича.

Крім цього, учасники маршу добровольців в Києві вимагали переобрання Президента України Петра Порошенка та очищення Конституційного суду України (КСУ).

Зазначимо, під час маршу учасники добровольчих батальйонів підпалили шини.

Учасники маршу в Києві підпалили шини

"Ми зараз запалили шини - це наш сигнальний дим, символічний, але сигнальний", - заявив один з учасників маршу.

Нагадаємо, сьогодні у центрі Києва стартувала хода добровольчих формувань "Марш Святослава", в якому взяли участь близько 1,5-2 тис. представників добровольчих формувань "Айдар", "Донбас", "Торнадо" і ДУК "Правий сектор".

За словами організаторів, учасники маршу, зокрема, вимагають офіційного визнання владою факту війни в Україні на світовому рівні, відмова від мінських угод, розрив всіх міжурядових відносин з Російською Федерацією та надання всім добровольчим формуванням належного озброєння.