ua en ru

Вбивство Окуєвої: у прокуратурі розповіли нові подробиці

Вбивство Окуєвої: у прокуратурі розповіли нові подробиці Фото: Аміна Окуєва (facebook.com-Amina.Okueva)

Зараз триває операція по затриманню зловмисників

Правоохоронці відпрацьовують кілька версій вбивства Аміни Окуєвої та вже встановили, яким чином кілери змогли покинути місце злочину. Про це заявив прокурор Київської області Дмитро Чібісов, передає "112 Україна".

За словами Чибісова, зараз триває операція із затримання зловмисників, а слідство відпрацьовує кілька версій вбивства.

"Встановили, яким чином ці особи йшли і зараз відпрацьовується кілька версій. Операція по затриманню ще триває, більше того, залучені інші підрозділи і сили для розкриття злочинів. Проводимо ряд технічних заходів, по яких ми вже отримали інформацію про проведення відповідного огляду місцевості, відпрацьовані свідки, територія, камери спостереження", - заявив він.

Повідомляється, що по автомобілю, в якому знаходилися Окуєва і Осмаєв, випустили півтора десятка куль, п'ять з них потрапили в Окуеву.

"Ми встановили зброю і зараз проводимо відпрацювання за кількістю куль. Можу відзначити чітко, що їх було більше півтора десятка. Постріли здійснені з автоматичної зброї, чергою. Це було здійснено на повороті в село Малютянка, що поруч з Глевахою. Орієнтовний час злочину 20:30. В результаті п'ять пострілів потрапили в Аміну Окуеву, вона загинула. Один з них був смертельний, - потрапили в голову, інші постріли - в інші частини тіла", - уклав Чибісов.

Також він зазначив, що чоловік Окуєвої Адам Осмаєв взято під посилену охорону.

"Зараз застосовуються міри безпеки, враховуючи системні нападу на цих осіб, я впевнений, що охорону найближчим часом знімати не будуть, більш того, вона буде посилена. Впевнений, що таких випадків, якщо особа сама не заявить про зняття з охорони нього, не буде", - констатував він.

Нагадаємо, Міністерстві внутрішніх справ України розглядають дві основні версії вбивства Окуєвої.

"На моє переконання, замовником цього вбивства є спецслужби Росії. Тобто головними базовими версіями вбивства є їх дії, а також можливий фактор безпосередньо Чечні, тобто Кадирова, чиїм особистим ворогом були і Окуєва, і Осмаєв. Це основні версії, але слідство відпрацює і всі інші", - сказав радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.