ua en ru

Тягнибок подає в суд на Авакова

Тягнибок подає в суд на Авакова Фото: Олег Тягнибок

Олег Тягнибок вирішив судитися з Аваковим з приводу подій біля Ради

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок подає позов до суду на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомив Тягнибок перед його допитом у МВС щодо подій під Верховною радою України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні я підписую позовну заяву у Печерський районний суд у місті Києві щодо захисту честі і гідності, спростування недостовірної інформації та захисту ділової репутації по відношенню заяв міністра внутрішніх справ Авакова", - повідомив він.

На думку Тягнибока, після сутичок під парламентом 31 серпня 2015 року Арсен Аваков порушив презумпцію невинності, назвавши винних до рішення суду.

"Є презумпція невинності, і ніхто не має права до оголошення рішення суду, давати якісь оцінки, а тим більше не має права давати жоден чиновник, а ти більше враховуючи його політичну заангажованість", - сказав Тягнибок.

Також Тягнибок вважає, що може виграти суд проти Авакова.

"Я переконаний, що українська законодавча база, українська Конституція, зокрема стаття 62, а та ж Європейська конвенція прав людини п. 2 ст. 6 дозволить нам в судовому порядку перемогти власне цих нинішніх влади", - зазначив він.

Зазначимо, сьогодні Олег Тягнибок уже вдруге прийшов на допит у МВС у справі про події під Верховною Радою України 31 серпня, коли в результаті зіткнень демонстрантів з правоохоронцями загинуло три нацгвардейца і ще близько 150 людей отримали поранення. За словами Тягнибока, його викликали на допит у якості свідка.

"Так, зараз мені виписана повістка в якості свідка ", - зазначив він.

У той же час, Тягнибок заявив, що повістка йому була виписана з порушеннями, зокрема неправильно вказана адреса та по батькові. Також, повідомив лідер "Свободи", у повістці не зазначено місце, куди його викликали на допит.

Нагадаємо, прямо в день події під Радою глава МВС Арсен Аваков звинуватив у провокаціях особисто Олега Тягнибока.

ОБВИНЯЮ!Я прямо обвиняю Олега Тягнибока и его партию "Свобода" в преступлении, которое привело к гибели человека. Боец...

Posted by Арсен Аваков on 31 августа 2015 г.

Пізніше МВС викликало Тягнибока на допит у зв'язку з цими подіями. Зазначимо, трьом членам ВО "Свобода" вже оголосили підозра у зв'язку з заворушеннями під Верховною Радою 31 серпня.

Додамо, інший нардеп Сергій Мельничук судився з генпрокурором України Віктором Шокіним щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. Проте суд відхилив позов Мельничука до Шокіну.