ua en ru

ТВЕЛ виключає наявність посередників у розрахунках з Україною за ядерне паливо

ТВЕЛ виключає наявність посередників у розрахунках з Україною за ядерне паливо Фото: ядерне паливо

Всі поставки палива здійснюються за українським та російським законодавством

АТ "ТВЕЛ" виключає наявність посередників у розрахунках з Україною за російське ядерне паливо. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"У зв'язку з інформацією в низці українських ЗМІ про практику розрахунків з Твелом через посередницькі компанії... АТ "ТВЕЛ" відповідально заявляє про те, що російська компанія ніколи не працювала з посередницькими компаніями і/або офшорними фірмами, всі взаєморозрахунки здійснювалися безпосередньо між двома організаціями НАЕК "Енергоатом" і АТ "ТВЕЛ" - сторонами довгострокових контрактів", - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що за період існування ТВЕЛ (створено 12 вересня 1996 р.) "всі постачання ядерного палива з Росії в Україну здійснювалися суворо у відповідно до законодавства Російської Федерації та України".

"Між українським оператором атомних станцій - компанією ДП НАЕК "Енергоатом" і АТ "ТВЕЛ" існують і діють виключно прямі довгострокові договори на забезпечення АЕС України російським ядерним паливом", - відзначили в прес-службі.

За весь час існування ТВЕЛ було підписано чотири довгострокових контракту, які охоплюють поставками ядерного палива всі без винятку українські енергоблоки.

Нагадаємо, "Росатом" розраховує з 2016 р. почати поставки нового ядерного палива в Україну.