ua en ru

Туреччина не визнає окупацію Криму і підтримує цілісність України, - Ердоган

Туреччина не визнає окупацію Криму і підтримує цілісність України, - Ердоган Фото: Порошенко й Ердоган провели телефонну розмову

Анкара також продовжуватиме усіляко підтримувати кримських татар

Позиція Туреччини щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України залишається незмінною. У цьому запевнив президента України Петра Порошенка глава Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час телефонної розмови ввечері 20 серпня, повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що в контексті спроби військового перевороту, яка сталася у Туреччині в липні 2016 року, Порошенко підтвердив підтримку з боку України законно обраних президента та уряду Турецької Республіки.


"Реджеп Таїп Ердоган запевнив Петра Порошенка у незмінності позиції Туреччини щодо підтримки незалежності та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Президент Туреччини також заявив, що Турецька Республіка не визнає окупацію Криму і продовжуватиме усіляко підтримувати кримських татар", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що сторони відзначили обопільну налаштованість продовжувати докладати всіх зусиль із метою поглиблення стратегічного партнерства між двома державами.

Крім того, лідери двох держав окремо обговорили питання розвитку взаємодії в енергетичній сфері.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спроба державного перевороту в Туреччині не зменшила потоку туристів із України в цю країну.