ua en ru

Туреччина допустила введення дзеркальних санкцій проти Росії

Туреччина допустила введення дзеркальних санкцій проти Росії Фото: Ахмет Давутоглу

Проте Туреччина залишається відкритою для переговорів з Росією

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що в ході засідання уряду вчора, 7 грудня, обговорювалися можливі заходи щодо Росії у відповідь на введені санкції, передає Reuters.

За словами Давутоглу, Туреччина залишається відкритою для переговорів з Росією, проте введе санкції у відповідь, якщо це буде необхідно.

Нагадаємо, 28 листопада президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захисту громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій та застосуванні спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки".

1 грудня уряд Росії своєю постановою затвердив список турецьких продуктів, ввезення яких в Росію забороняється з 1 січня 2016 року.

Крім того, Росія призупинить безвізовий режим з Туреччиною з 1 січня 2016 року. Відносини між двома країнами загострилися після того, як турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. РФ стверджує, що літак знаходився над територією Сирії.