ua en ru

У Туреччині затримано 12 вихідців з Росії за підозрою у зв'язках з ІДІЛ

У Туреччині затримано 12 вихідців з Росії за підозрою у зв'язках з ІДІЛ Фото: бойовики ІДІЛ

Уродженців Дагестану і Чечні було заарештовано в ході спецоперацій у Стамбулі

Правоохоронні органи Туреччини затримали 12 вихідців з Дагестану і Чечні, яких підозрюють у зв'язках із забороненою у РФ "Ісламською державою". Про це повідомляє турецька газета Hurriyet Daily News з посиланням на джерела у спецслужбах.

У числі затриманих дехто Мухаммед аль-Хадж С., який є командиром осередку "Ісламської держави" в Чечні. Мухаммеда аль-Хаджа було взято під варту у Стамбулі 20 жовтня. Він, за даними спецслужб Туреччини, неодноразово бував у районах Сирії, де ІДІЛ веде бої.

Ще 11 вихідців з Дагестану було затримано в ході окремої спецоперації, проведеної у Стамбулі 21 жовтня.

За словами джерел у спецслужбах, двоє із затриманих - Аслан Т. і Махмуд Ш. - входять до керівництва осередку "Ісламської держави" в Дагестані. Вони займалися вербуванням і переправленням з Росії до Сирії бойовиків, які збираються приєднатися до ІДІЛ.

Дипломати РФ направили запит до МЗС Туреччини про надання даних про затримання 12 уродженців Чечні і Дагестану. МЗС Туреччини на запит поки не відповіло, повідомив "ТАСС" прес-аташе російського диппредставництва.

Раніше міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев заявляв, що на боці забороненої у Росії "Ісламської держави" воюють не менше 1,8 тисячі росіян.

Нагадаємо, напередодні США внесли до списку терористів трьох громадян РФ за підозрою у зв'язках з терористичними організаціями "Ісламська держава" та "Імарат Кавказ".