ua en ru

Турчинов сподівається на відновлення виробництва Ан-70 разом з НАТО

Турчинов сподівається на відновлення виробництва Ан-70 разом з НАТО Фото: Олександр Турчинов

Турчинов також назвав інші пріоритети співробітництва з країнами-членами НАТО

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов сподівається на відновлення виробництва Ан-70 разом з країнами-членами НАТО. Про це Турчинов заявив в ході засідання спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи, передає кореспондент РБК-Україна.

"Значний потенціал для розвитку має оборонно-технічне співробітництво між Україною та країнами альянсу. Поєднання наших науково - технічних та промислових можливостей може істотно сприяти підвищенню обороноздатності, як України, так і країн-членів НАТО. У цьому контексті хочу привернути увагу до реальної можливості відновлення проекту спільного виробництва літака Ан-70,який у перспективі забезпечить потреби наших колег в стратегічних авіаційних перевезеннях", - заявив Турчинов.

Секретар РНБО також зазначив, що серед інших пріоритетів співпраці з країнами-членами НАТО, є професійна підготовка персоналу сектору безпеки і оборони, оптимізація військової освіти та підготовки військових кадрів.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 6 травня 2015 року "Про Стратегію національної безпеки України".