ua en ru

Турчинов виключає співпрацю з РФ задля боротьби з тероризмом

Турчинов виключає співпрацю з РФ задля боротьби з тероризмом Фото: Олександр Турчинов

Турчинов вважає, що спроби намагатися взаємодіяти з РФ означає приректи і спровокувати перетворення локального воєнного конфлікту на глобальний

Секретар Ради безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов виключає співпрацю з Російською Федерацією задля боротьби з тероризмом в Україні і світі. Про це йдеться у його статті, оприлюдненій на сайті РНБО.

"Треба чітко усвідомити: російський режим не збирається зупинятися. Він створює та використовує "гарячі" точки для випробування нової зброї, відпрацювання нових тактичних прийомів ведення бойових дій, набуття військовими підрозділами бойового досвіду, а також для тиску на непоступливі йому країни. Путін у будь-який спосіб хоче реалізувати "геостратегію реваншу", - констатує Турчинов.

На його думку, спроби намагатися взаємодіяти з Росією означає приректи і спровокувати перетворення локального воєнного конфлікту на глобальний.

"Це означає легалізувати злам світового порядку та сприяти наближенню моменту, коли крилаті ракети полетять у другий бік. Союз з терористами для боротьби з тероризмом - це безумство, що провокуватиме ще більшу агресію та насилля. Цей союз призведе до ще більшої кількості жертв серед мирного населення. Спроби домовитись з Росією та Путіним запускають механізм, який спрацював 11 вересня, але в більш страшних і звірячих масштабах", - зазначив секретар РНБО.

За словами Турчинова, замість співпраці, необхідно дати ефективну і змістовну відповідь Кремлю.

"Вона має бути консолідованою, комплексною і адекватною, відповідно до усіх складових розв'язаної Москвою гібридної війни: військовою, економічною, фінансовою, юридичною, інформаційною, кібернетичною... і, головне, - дієвою!", - підсумував він.

Нагадаємо, Олександр Турчинов заявив, що наміри Росії збільшити свій військовий бюджет свідчать про те, що президент РФ Володимир Путін продовжує перетворювати країну в глобальну військову загрозу.