ua en ru

У Тунісі під час заворушень загинув поліцейський

У Тунісі під час заворушень загинув поліцейський Фото: сутички протестувальників з поліцією

Більшість випускників ВНЗ у країні не можуть знайти роботу

У Тунісі під час заворушень, що почалися з протестів через високий рівень безробіття, загинув поліцейський, повідомляє BBC.

Заворушення поширилися на кілька міст і переросли в сутички з поліцією. У місті Феріана натовп перевернув поліцейський автомобіль на дах, в результаті чого загинув один з правоохоронців.

Демонстрації в Тунісі розпочалися в Кассерінському регіоні після самогубства безробітного, якому відмовили в урядовій посаді. Більшість протестувальників скаржиться на те, що з часу повалення президента Зін Абідін Бен Алі більшість соціальних проблем так і не були вирішені.

Більше половини молодих людей в Тунісі залишаються безробітними, роботу не можуть знайти 62% випускників вузів. У Кассеріні проблема безробіття стоїть особливо гостро.

"Ми чекали поки ситуація виправиться п'ять років, і нічого не дочекалися. Ми втомилися від порушених обіцянок", - цитує слова одного з протестувальників Associated Press.

Як повідомляється, демонстранти перекрили дороги до розташованого в центрі країни міста Сіді-Бузід. За даними Міністерства внутрішніх справ Тунісу, поранено 59 поліцейських, а медики кажуть про 49 постраждалих маніфестантів.

Нагадаємо, в грудні Міністерство закордонних справ України рекомендувало українцям утриматися від поїздок уТуніс у зв'язку з зростанням терористичних загроз.