ua en ru

Тука Порошенко просить створити ВГА у всіх районах та двох містах Луганської області

Тука Порошенко просить створити ВГА у всіх районах та двох містах Луганської області Фото: Георгій Тука

Губернатор вважає, що депутати місцевих саботують сесії

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Лою звернувся до Президента України Петра Порошенка з ініціативою про створення військово-цивільних адміністрацій (ВГА) у всіх районах Луганської області на підконтрольній території Україні та в містах Лисичанськ і Рубіжне. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської обласної ВГА.

"Ситуація обумовлюється тим, що депутати міських та районних рад у більшості своїй саботують сесії, не приходячи на них або не приймаючи важливі для людей рішення. У зв'язку з можливим загостренням військового конфлікту на території Луганської області прогнозується блокування роботи районних адміністрацій з боку депутатів зазначених рад, що унеможливлює оперативне прийняття стратегічних рішень", - зазначив Лою.

У зв'язку з цим губернатор Луганської області запропонував утворити районні військово-цивільні адміністрації: Беловодскую, Белокуракинскую, Кремінську Марковскую, Міловську, Новопсковскую, Сватовскую, Старобельскую, Троїцьку та міські: Рубежанскую і Лисичанську.

Нагадаємо, раніше сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський звернувся до Адміністрації Президента України з ініціативою про створення військово-цивільних адміністрацій (ВГА) у всіх районах на неокупованій території Донецької області.