ua en ru

Цукерберг відповів на прохання про відкриття офісу Facebook в Україні

Цукерберг відповів на прохання про відкриття офісу Facebook в Україні Фото: Марк Цукерберг

Засновник соцмережі також відповів на скарги українських користувачів про блокування їх постів

Глава Facebook Марк Цукерберг в ході сеансу відповідей на запитання користувачів соціальної мережі прокоментував можливість появи в Україні офісу компанії, передає РБК.

За його словами, "це те, про що компанія могла б подумати в майбутньому". Цукерберг назвав перевагою Facebook той факт, що компанія має в своєму розпорядженні невеликою кількістю офісів, і її співробітники не "розсіяні по світу".

На думку Цукерберга, відкривати закордонні представництва має сенс, якщо там будуть розміщуватися підрозділи, що займаються продажами і маркетингом. "Але оскільки ми збираємося з часом зростати, ми, звичайно, розглядаємо всі країни".

Цукерберг також відповів на скарги українських користувачів, які заявляли, що багато їх посади були заблоковані за політичними мотивами. Глава Facebook заявив, що багато із заблокованих постів порушували стандарти співтовариства Facebook, оскільки були дуже агресивними.

"Для нас неприйнятний контент, що містить відкриту агресію, образи за етнічною ознакою або заклики до насильства", - зазначив Цукерберг. На претензії українських користувачів соцмережі з приводу того, що їхні пости нібито модеруються з російського офісу Facebook, Цукерберг зазначив, що у компанії немає російського представництва, а український сегмент соціальної мережі модерується міжнародною командою з Дубліна.

Нагадаємо, раніше до Цукербергу зі своєї сторінки в Facebook звертався Президент України Петро Порошенко, який заявив, що "країна потребує в українському представництві в Facebook".