ua en ru

У ЦВК пропонують надати право сільським тервиборчкомам поєднувати функції ДВК

У ЦВК пропонують надати право сільським тервиборчкомам поєднувати функції ДВК Фото: заступник голови ЦВК Андрій Магера

У Центральній виборчій комісії (ЦВК) пропонують надати право сільським територіальним виборчим комісіям поєднувати функції дільничних виборчих комісій. Про це під час обговорення змін місцевого законодавства повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашими даними, даними державного реєстру виборців, 5411 сільських рад на їх територіях утворено лише один звичайну виборчу дільницю. Тому, на мою думку, щоб не витрачати зайві кошти з державного бюджету, як на мене, варто було б, і я підтримую цю тезу, наділити відповідну сільську виборчу комісію функціями дільничної виборчої комісії, щоб ця сільська виборча комісія могла становити два протоколу - протокол дільничної виборчої комісії на всіх видах місцевих виборів, так і протокол сільської виборчої комісії, територіальної про результати виборів до сільської ради, сільського голови", - зазначив Магера.

Разом з тим, представник ЦВК підкреслив необхідність обліку в змінах до законодавства про місцеві вибори питання формування ДВК у невеликих територіальних громадах.

"Необхідно подумати, як та ж сільська громада, яка має 49 виборців, яким чином їй утворити ДВК та сільську виборчу комісію, щоб до її складу не входили кандидати та їх довірені особи", - підсумував він.

Нагадаємо, також у ЦВК пропонують залишити партій в Раді можливість впливати на тервиборчкоми.