ua en ru

Яценюк виступає за поліпшення якості освіти за рахунок скорочення кількості шкіл

Яценюк виступає за поліпшення якості освіти за рахунок скорочення кількості шкіл Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк: нам необхідно укомплектувати школи, підняти зарплату, купити автобуси

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за поліпшення якості освіти за рахунок скорочення кількості шкіл. Про це він заявив сьогодні, 3 липня, під час засідання колегії Міністерства освіти і науки України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам треба відверто сказати людям: або ми вибираємо якісну середню освіту, або ми вибираємо кількісне освіта. Зараз перед муніципальними виборами будуть кричати про кількісний освіту. Але коли один учитель викладає фізику, математику, англійську мову та ще й фізкультуру, якого фахівця ми вчимо, кого готуємо? Ми знущаємося над цими дітьми, замість того, щоб прийняти одне правильне рішення: укомплектувати школи, підняти зарплату, купити автобуси... і оптимізувати мережу", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що органи місцевого самоврядування, які в процесі децентралізації отримають додаткові фінансові ресурси на 40%, повинні сприяти такої оптимізації.

"Треба відверто звернутися до людей і сказати: ми хочемо, щоб ваші діти надходили в кращі вузи, щоб вони мали якісну освіту, тому нам треба прийняти такі рішення", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, за словами Яценюка, в Україні 30% студентів вищих навчальних закладів зізналися, що дають хабарі.