ua en ru

Україна скоротила споживання газу на 25%

Україна скоротила споживання газу на 25% Фото: Арсеній Яценюк

Протягом опалювального сезону Україна додатково збереже 2 млрд доларів

Україна скоротила споживання газу на 25%. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у "10 хвилинах з прем'єр міністром" у неділю, 13 грудня 2015 року, передає прес-служба Кабміну.

Також Яценюк нагадав про дискусії щодо безрезультативності урядової енергетичної реформи та про побоювання, що "газу в наших сховищах не вистачить, щоб пережити цю зиму".

"В результаті кожного дня ми з вами споживаємо на 25% газу менше, ніж в минулому році. На 11 мільйонів доларів менше кожного дня ми платимо за газ", - заявив Яценюк.

Також Яценюк наголосив, що протягом опалювального сезону Україна додатково збереже 2 млрд доларів.

"Протягом опалювального сезону Україна додатково збереже 2 мільярди американських доларів, які раніше ми платили російському "Газпрому", на що Росія купувала танки і постачала зброю і своїх бойовиків у військовій агресії проти України", - сказав він.

Він також зазначив, що Україна позбавилася від "російського газового диктату" і наразі купує газ у європейських компаній за ціною вдвічі меншою за російську - в середньому 250 доларів за тисячу кубометрів.

"Ми наповнили наші газові сховища. Ми погасили борги. І ми подали на Росію в суд за несправедливий газовий контракт і за несправедливий контракт по транзиту природного газу територією України", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк визнав, що уряду не вдалося компенсувати зростання цін підвищенням соціальних стандартів.