ua en ru

Яценюк закликав школи звітувати про свої витрати

Яценюк закликав школи звітувати про свої витрати Фото: Арсеній Яценюк

Цього року уряд виділити додатково 2,5 мільярди гривень на середню освіту

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав школи звітувати про свої витрати. Про це сьогодні під час свого щонедільного телезвернення заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я закликаю, щоб кожна школа публікувала офіційно всю свою фінансову звітність - куди витрачаються державні кошти і на що батьки доплачують, щоб не ставалось так, що батьки двічі платять за те, що вже дала держава. Уряд розробив закон і ми його не внесли до парламенту тільки з однієї причини - ми передали його на громадське обговорення. Шановні батьки і вчителі, прочитайте цей закон", - заявив Яценюк.

При цьому він також наголосив, що неприйнятно коли більше 400 шкіл у країні мають менше 10 учнів, а півтори тисячі шкіл мають менше 40 учнів.

"Яку якість освіти такий учень може отримати, якщо один вчитель зразу викладає 6 різних дисциплін, починаючи від фізкультури і закінчуючи англійською мовою? Тому якість освіти і якість школи - це завдання номер один для місцевої влади і для центральної влади", - зазначив прем'єр.

Також він повідомив, що цього року уряд виділити додатково 2,5 мільярди гривень на середню освіту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тільки половина українських дітей мають доступ до дошкільної освіти.