ua en ru

Яценюк закликав Путіна звернути увагу на захист свого населення

Радикальний російський націоналізм, який продається Президентом РФ Володимиром Путіним, знайшов в Россії покупця. Про це в ході восьмого Київського Форуму "Цінності - шлях до безпеки" заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

За словами Яценюка, потрібно, щоб весь світ працював над тим, щоб пробити блокаду, що утворилася. Це складний шлях трансформації від диктаторської держави до демократії, зазначив глава уряду.

"Росія знову стала ізольованою країною. Російське населення знаходиться в ізоляції. Ідея про те, що Росія - імперія, продається в Росії. А ідея про те, що Росія - це країна, яка потерпає від економічних, соціальних, політичних збитків, що Росія - відстала країна, замінюється російською націонал-патріотичною риторикою, для того щоби прибрати увагу від жахливих російських проблем. В цьому магазині продають гасла про необхідність відновити імперію, про те, що все наше, и ми будемо захищати всіх. Захистіть спочатку своє населення всередині країни, Володимир Володимирович", - підкреслив Яценюк.