ua en ru

Яценюк хоче дати "радикальну відповідь" організованій злочинності

Яценюк хоче дати "радикальну відповідь" організованій злочинності Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр залишився задоволений діями правоохоронців при затриманні грабіжників АЗС в Києві

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству внутрішніх справ разом з усіма правоохоронними органами і Службою безпеки України "в самому жорсткому варіанті відпрацьовувати боротьбу з організованою злочинністю". Про це він заявив в ході сьогоднішньої оперативної наради в МВС з приводу вбивства міліціонерів в Києві, передає прес-служба Кабміну.

"Наша відповідь (організованої злочинності, - ред.) повинна бути такою ж, як був сьогодні вранці - жорсткою і радикальною. Жорстка боротьба з організованою злочинністю в країні всіма законними засобами і методами. Широкомасштабна операція по всім матеріалам, які є, з тією метою, щоб не було повадно нікому порушувати закон і стріляти у працівників міліції", - заявив Яценюк.

Він відзначив професійну і злагоджену роботу МВС, заступників голови МВС і апарату київської міліції.

Як повідомляється, глава уряду і міністр внутрішніх справ звернуться до мера Києва з тим, щоб перевірити житлові умови сімей загиблих міліціонерів і виділити їм житло. Яценюк також розпорядився виплатити сім'ям загиблих правоохоронців передбачену законом компенсацію.

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков повідомив, що звернеться до Президента України з тим, щоб нагородити загиблих міліціонерів посмертно.

Яценюк хоче дати "радикальну відповідь" організованій злочинності

(Оперативна нарада в МВС 4 травня, фото прес-служби Кабміну)

Нагадаємо, у Києві вночі 4 травня в ході переслідування грабіжників автозаправної станції 2 міліціонери загинули, ще 3 отримали поранення, пізніше троє злочинців було затримано.