ua en ru

Яценюк запропонував розширити санкційний список проти фізичних і юросіб РФ

Яценюк запропонував розширити санкційний список проти фізичних і юросіб РФ Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк закликав підготувати відповідні пропозиції на засідання РНБО

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував розширити перелік фізичних та юридичних осіб Російської Федерації, проти яких буде введено санкції. Про це він повідомив в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я звертаюсь до міністра юстиції і міністра закордонних справ. Будь, ласка, запросіть членів так званого санкційного комітету. Давайте підготуємо нові пропозиції на засідання РНБО від Кабінету міністрів України щодо розширення переліку фізичних та юридичних осіб, по відношенню до яких Україна введе санкції",- сказав Яценюк після того,як з відповідною пропозицією на засіданні уряду виступив народний депутат, член фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький.

Варто зауважити, що, за словами прем'єра, у відношенні окремих громадян Росії вже порушені кримінальні справи.

"Хочу поінформувати Вас про те, що по відношенню до окремих осіб вже порушені кримінальні провадження і може статися так, що їм надовго доведеться затриматися в Україні. І зараз це лежить виключно у компетенції правоохоронних органів. Там реальні кримінальні правопорушення. Вони крадуть гроші з бюджету, а потім фінансують в першу чергу антиукраїнські політичні сили і відчитуються в ФСБ, як, наприклад,робить громадянин Російської Федерації Григоришин, який "пасеться" на українському енергетичному секторі останні десять років. Чистий агент", - додав Яценюк.

Нагадаємо, українські виробники втратили від введення Росією ембарго 98 мільйонів доларів, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.