ua en ru

Яценюк пропонує скликати РНБО з енергетичного балансу України

Яценюк пропонує скликати РНБО з енергетичного балансу України Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Яценюк сьогодні обговорить це питання з Порошенком

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує скликати засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) для обговорення енергетичного балансу України. Про це Яценюк заявив в ході засідання колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перше - розподіл двох мільярдів на придбання вугілля, друге диверсифікація джерел постачань і третє, щоб у нас був нарешті баланс. Ми колись вже можемо народити цей баланс? Він затверджений Кабміном? Я дуже специфічно ставлюся до них документам. Я знаю, що якщо мова йде про забезпечення енергетичної безпеки країни - це безпосередня функція або Кабінету міністрів чи РНБО. Я міністру пропонував, і я в черговий раз підкреслюю - Кабінету міністрів повинен бути поданий прогнозний баланс. Я сьогодні з Президентом з цього приводу також поговорю. Можливо, нам потрібно окреме РНБО з приводу енергетичного балансу та проходження осінньо-зимового періоду", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, газові сховища України заповнені блакитним паливом лише на 39%, а станом на сьогоднішній ранок, в українських газових сховищах зберігається 12,1 млрд куб. м газу.