ua en ru

Яценюк доручив збільшити надходження в бюджет для додаткового фінансування Міноборони

Яценюк доручив збільшити надходження в бюджет для додаткового фінансування Міноборони Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр доручив міністру фінансів Наталії Яресько створити робочу групу з питання фінансування Міноборони

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру фінансів Наталії Яресько збільшити надходження в бюджет для додаткового фінансування Міноборони. Про це Яценюк заявив в ході засідання Кабінету міністрів 17 червня 2015 р., передає кореспондент РБК-Україна.

"Тільки Міністерство оборони зробило додатковий бюджетний запит на 8,5 млрд грн. Це додаткові кошти, необхідні Міноборони для того, щоб боротися проти російської військової агресії, для того, щоб українські військові сили були готові, в тому числі і до зимового періоду, і для того, щоб українські збройні сили як за якістю, так і за кількістю мали перевагу перед російськими терористами, тими російськими найманцями, які перебувають на території України у зв'язку з російською військовою агресією проти України", - сказав Яценюк.

Прем'єр доручив міністру фінансів Наталії Яресько створити робочу групу з питання фінансування Міноборони.

"Тому я просив би міністра фінансів створити робочу групу разом з усіма міністерствами. Можливо, залучити представників парламенту. І подивитися, що у нас реально є. Чи можемо ми реально знайти додаткові джерела доходів чи зменшити витрати за іншими статтями, щоб профінансувати Міністерство оборони, щоб профінансувати українську армію", - заявив Яценюк.

Міністр фінансів Наталія Яресько також повідомила, що до Мінфіну вже надійшли запити на 17 млрд грн в цілому.

"До нас вже надійшли запити, включно з Міністерством оборони, 10 відомств, які відповідають за оборонну діяльність, на 17 млрд грн.",- заявила Яресько.

Нагадаємо, раніше Мінфін пообіцяв знайти 17 млрд грн для Міноборони.