ua en ru

Яценюк доручив Терентьєву притягнути до відповідальності "Газпром"

Яценюк доручив Терентьєву притягнути до відповідальності "Газпром" Фото: Арсеній Яценюк

Сума штрафу"Газпрому" може стати до 10% від загального обсягу виручки компанії в Україні

Сума штрафу, яка може бути накладена на компанії "Газпром" в рамках антимонопольного розслідування, може скластидо 10% від загального обсягу виручки компанії на українській території. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час представлення голови Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відповідного закону, Кабінет міністрів України звернувся до Антимонопольного комітету з клопотанням про початок антимонопольного розслідування проти російського газового монополіста - компанії "Газпром". Я побачив офіційне повідомлення про початок цього розслідування. Нагадаю, що таке ж розслідування проводиться Європейською комісією проти російської компанії "Газпром". Прошу голову Антимонопольного комітету разом з нашими європейськими партнерами прикласти максимум зусиль до притягнення до відповідальності російського газового монополіста, а саме компанію "Газпром" за зловживання своїм монопольним становитиме на українському ринку. І прошу разом з нашими європейськими партнерами провести відповідне розслідування",- заявив Яценюк.

"Загальна сума штрафу може стати до 10% від загального обсягу виручки, яка була отримана "Газпромом" на українській території",- додав Яценюк.

Нагадаємо, 13 травня 2015 р. АМКУ почав розслідування проти "Газпрому" через порушення конкуренції.