ua en ru

Яценюк доручив скоротити реєстрацію підприємців до одного дня

Яценюк доручив скоротити реєстрацію підприємців до одного дня Фото: Арсеній Яценюк

Про це прем'єр заявив сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів у Києві

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив скоротити реєстрацію підприємців до одного дня. Про це він заявив сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство юстиції сьогодні пішло далі, і нарешті буде вирішено питання щодо реєстрації підприємців. Нагадаю, зараз Міністерством юстиції реєстрація підприємницької діяльності здійснюється буквально за одну добу, але проблема залишалася в Державній службі статистки, у Пенсійному фонді та Державній фіскальній службі. Міністерство юстиції вже підписало спільний наказ з Пенсійним фондом і Державною службою статистки щодо того, що тепер реєстрація підприємців буде також у цих органах здійснюватися за один день", - заявив Яценюк.

При цьому прем'єр наголосив, що найбільші затримки в цьому процесі завжди були саме через ДФС.

"Невідкладно підписати наказ між Міністерством юстиції та Міністерством фінансів щодо введення там такої ж системи реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності, яку Міністерство юстиції запровадило з Мінсоцполітики та з Державною службою статистики, а саме - Міністерством економіки", - заявив глава Кабміну.

Нагадаємо, раніше Яценюк розповів про чотири принципи податкової політики.