ua en ru

Яценюк доручив ДФС з'ясувати причини появи неврахованої готівки на ринку зернових

Яценюк доручив ДФС з'ясувати причини появи неврахованої готівки на ринку зернових Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Таке ж доручення дано оператору ринку

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Державній фіскальній службі (ДФС) з'ясувати причини появи великого обсягу неврахованої готівки на ринку зернових. Про це заявив Яценюк заявив в ході засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-України.

"Ми на нараді обговорювали питання щодо того, що з'явилися непоодинокі факти закупівлі за готівку зерна поточного врожаю. Кажуть, що ціна навіть трохи вище, ніж по безналу. Тобто це чи схема по відмиванню грошей, по легалізації відмитих грошей, або будь-яка інша схема, можливо з відшкодування податку на додану вартість. Я доручаю Гоударственной фіскальної службі спільно операторам ринку вжити невідкладних заходів щодо детінізації цього ринку і з'ясувати, що відбувається на ринку закупівлі зернових і чому такі обсяги неврахованої готівки надходять на ринок", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, Яценюк дав Державної фіскальної службі (ГФС) та Держземагентству час до вересня на спрощення процедури реєстрації бізнесу і землі.