ua en ru

Яценюк доручив Авакову проконтролювати забезпечення ВІЛ-інфікованих ліками

Яценюк доручив Авакову проконтролювати забезпечення ВІЛ-інфікованих ліками Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

В Україні вистачить препаратів для ВІЛ-інфікованих громадян до кінця червня

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову проконтролювати виконання контракту на поставку препаратів для ВІЛ-інфікованих громадян. Про це Яценюк заявив в ході засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Арсен Борисович, є велике прохання допомогти фірмі невідкладно виконати контракт, допомогти нам невідкладно знайти директора цієї компанії і зробити все, щоб препарати, за які сплачено з державного бюджету, були поставлені", - заявив Яценюк.

Також Яценюк доручив Йому перевірити підписаний договір на предмет відповідності.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі зазначив, що міністерство заплатило 52 млн 648 тис. грн. фірмі "Векторфарм" за поставку таких препаратів, але вони не були поставлені.

Також Квіташвілі підкреслив, що в Україні є запаси таких препаратів до кінця червня. Але гуманітарні організації, як зазначив міністр, зможуть перекрити дефіцит в разі його виникнення.

Нагадаємо, Яценюк доручив новому голові Антимонопольного комітету України Юрію Терентьєву демонополізувати фармацевтичний ринок.