ua en ru

Яценюк попросив силовиків посилити патрулювання по всій Україні

Яценюк попросив силовиків посилити патрулювання по всій Україні Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив Службу безпеки, Міністерство внутрішніх справ і Національну гвардію посилити патрулювання по всій території України. Про це він заявив на селекторній нараді ДержНС, передає кореспондент РБК-Україна.

"В цілому по всій території України я прошу МВС спільно з СБУ, Національною гвардією забезпечити посилене патрулювання і посилену охорону громадського правопорядку (на травневі свята)", - зазначив Яценюк.

При цьому він підкреслив, що особливу увагу варто приділити прифронтовим регіонам - Запоріжжя, Харкова, Миколаєва та ін.

"Російські терористи будуть і далі провокувати ситуацію і, зрозуміло, РФ не відступає від своїх планів із дестабілізації ситуації в Україні. Вірити Росії та їх терористам неможливо ні при яких обставинах. Саме тому нам треба бути готовим і дати чітку і сильну відповідь, в тому числі й забезпечення безпеки громадян на вулицях, щодо запобігання терористичних атак та притягнення до відповідальності винних у вчиненні відповідних злочинів", - додав Яценюк.

Нагадаємо, напередодні прем'єр вже заявляв, що на травневі свята в містах України буде посилене патрулювання вулиць.