ua en ru

Яценюк відкликав Демчишина з відрядження до США для вирішення проблем шахтарів

Яценюк відкликав Демчишина з відрядження до США для вирішення проблем шахтарів Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Демчишин повернеться з США на півтора дні раніше з-за мітингів шахтарів

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відкликав міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина з відрядження до США для вирішення проблем шахтарів. Про це заявив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Достукалися. Прем'єр прийняв рішення відкликати достроково з відрядження міністра енергетики та вугілля Демчишина. У зв'язку з цим, міністр скоротив свій візит до США на півтора дня. Нам необхідно завтра прийти до Верховної Ради посилити групу підтримки з боку депутатів інших фракцій, пояснити їм, чому ми тут стоїмо. Друге - ми повинні прийти потім сюди (під будівлю Міненерго - ред.) і посадити міністра в цю вагонетку. Очевидно, ми його будемо зустрічати в аеропорту та ще одну вагонетку там приготуємо. Відвеземо його прем'єру, потім Президенту і нехай вони ним займаються. Нам не потрібен такий міністр", - заявив Волинець.

Нагадаємо, вчора, 22 квітня, в Києві близько 500 шахтарів почали мітинг під Міністерством енергетики та вугільної промисловості України з вимогою відставки міністра Володимира Демчишина.