ua en ru

Яценюк: основні докази по справах "сім'ї" Януковича знищені

Яценюк: основні докази по справах "сім'ї" Януковича знищені Віктор Янукович і Микола Азаров

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що основні докази по кримінальних проваджень режиму екс-Президента Україна Віктора Януковича були знищені. Про це він заявив на прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні.

"Основне питання - це те, що особи, які підозрюються у вчиненні злочину проти людяності - це колишній президент України, голова Служби безпеки України, колишній міністр внутрішніх справ України, отримали політичний притулок і громадянство РФ. Ключові особи, які переслідуються за українським законодавством, отримали захист від Росії, і ми не можемо їх допитати. ГПУ направила запит Росії на екстрадицію", - заявив він.

"За тією інформацією, яка є у мене, вона свідчить про те, що основні докази по цих справах були знищені колишнім режимом. І для встановлення істини в цих справах треба дуже активно попрацювати і допитати організаторів цих злочинів, які знаходяться в Росії", - додав він.

Нагадаємо, Служба безпеки України припиняє всі спроби розблокування рахунків колишніх чиновників режиму екс-президента України Віктора Януковича.