ua en ru

Яценюк: Потрібно розпочати широкомасштабну модернізацію "Укрзалізниці"

Яценюк: Потрібно розпочати широкомасштабну модернізацію "Укрзалізниці" Фото: Арсеній Яценюк

Планується співпраця з українськими підприємствами

В рамках плану модернізації "Укрзалізниці" повинен бути розроблений фінансово-економічний пакет, до якого входитимуть як іноземні інвестиції, так і внутрішній ресурс. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Необхідно, щоб створили план модернізації всієї "Укрзалізниці" і показали Україні, як ми будемо проводити модернізацію", - сказав він.

За словами прем'єра, в рамках плану модернізації УЗ, повинен бути розроблений фінансово-економічний пакет, до якого входитимуть як іноземні інвестиції, так і внутрішній ресурс. Також планується співпраця з українськими підприємствами, які виготовлятимуть необхідні деталі для модернізації рухомого парку та полотна, зокрема через надання кредитів.

"Потрібно розпочати широкомасштабну модернізацію "Укрзалізниці". Створення ПАТ "Укрзалізниця", створення разом з Міністерством економіки великого пулу по модернізації УЗ і продовжувати працювати з працівниками", - сказав Яценюк.

Окрім цього він доручив невідкладно розробити проект модернізації реконструкції флагмана українського флоту "Гетьман Сагайдачний".

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України планує переглянути тарифну сітку "Укрзалізниці", що дасть можливість підвищити зарплати залізничникам.