ua en ru

Яценюк назвав причиною конфлікту в Мукачево корупцію в міліції

Яценюк назвав причиною конфлікту в Мукачево корупцію в міліції Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр заявив, що справа зовсім не в "Правому секторі"

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав причиною конфлікту в Мукачево Закарпатської області корупцію в міліції. Про це він заявив в інтерв'ю Associated Press.

"Справа не в "Правому секторі". Справа в корупції і контрабанді, і носінні зброї на вулиці", - зазначив Яценюк.

Прем'єр пообіцяв, що всі, хто "кришував" контрабанду будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

"Вони (силовики, - ред.) підтримували контрабандистів і контрабанду, і всі будуть притягнуті до відповідальності за злочини, які були здійснені", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, вдень 11 липня в Мукачеві сталася перестрілка між представниками "Правого сектора" і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо. В результаті збройного зіткнення були загиблі і поранені, в тому числі цивільні особи.

У "Правому секторі" заявили, що стрілянина в Мукачево почалася з-за Ланьо, який викликав їх на переговори, будучи нібито незадоволеним через патрулів ПС, розташованих на митницях. Також в "Правому секторі" звинуватили міліцію у "кришуванні" контрабанди.

Народний депутат Мустафа Найєм у свою чергу заявив, що, за розповідями місцевих жителів, конфлікт виник за переділ ринку контрабанди сигарет.

Зазначимо, досі під Мукачево залишаються заблокованими кілька бійців "Правого сектора", які відмовляються здаватися правоохоронцям.