ua en ru

Яценюк: Кабмін не відмовиться від системи ЗНО

Яценюк: Кабмін не відмовиться від системи ЗНО Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк вимагає покарати корумпованих посадовців Центру оцінювання якості освіти, але не відмовиться від системи ЗНО

Кабінет міністрів України не відмовиться від системи зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час наради з директорами загальних середніх навчальних закладів, передає прес-служба уряду.

"Зовнішнє незалежне оцінювання є однією з взірцевих реформ в системі нашої освіти. Уряд не відійде ні на крок від продовження системи ЗНО", - наголосив Яценюк.

Також глава уряду висловився з приводу кримінальної справи, порушеної стосовно діяльності посадовців Центру оцінювання якості освіти: "Для мене як прем'єр-міністра, це в першу чергу, ризик, який полягає в підриванні довіри до інституту зовнішнього незалежного оцінювання. Це є неприпустимим".

При цьому він вимагає конкретної відповіді щодо того, що там відбулось.

"Не чутки, не домисли, а конкретне звинувачення і конкретні посадові особи, які повинні понести відповідальність" - заявив Яценюк, звертаючись до керівників органів прокуратури.

"Підкреслюю - повинні понести відповідальність посадові особи, а не система зовнішнього незалежного оцінювання. Вона працювала, працює і буде працювати", - наголосив Яценюк.

Крім того глава уряду відзначив важливість того, аби правоохоронні органи повернули вилучені сервери і комп'ютери, "тому що нам необхідно вже готуватися до наступного року до зовнішнього незалежного оцінювання".

Нагадаємо, раніше Яценюк закликав завершити реформу прокуратури.