ua en ru

Яценюк хоче провети індексацію доходів населення за рахунок "Укрнафти"

Яценюк хоче провети індексацію доходів населення за рахунок "Укрнафти" Фото: Арсеній Яценюк

Кошти, які має заплатити "Укрнафта", мають піти на підвищення соціальних стандартів

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк хоче провети індексацію доходів населення за рахунок "Укрнафти". Про це він повідомив сьогодні, 5 червня 2015 р., під час години запитань до уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я перший, хто хоче проіндексувати грошові доходи громадян, тому що це репутація уряду, коаліції, і це додаткові джерела для громадян України, які вони отримають, і зможуть збільшити купівельну спроможність громадян. Це додаткове джерело для запуску економіки", - сказав Яценюк.

Він також додав, що кошти, які має заплатити "Укрнафта", мають піти на підвищення соціальних стандартів.

"У нас є одна компанія "Укрнафта"... Ми зараз скликали загальні збори акціонерів, щоб разом з іншими акціонерами змінити керівництво компанії. Чому? Тому що нам необхідно до держбюджету отримати 1,8 млрд грн - це дивіденди і близько 6 млрд грн - це доходи від ренти, які компанія повинна заплатити, і це принесе до держбюджету для того, щоб у тому числі ми використали ці кошти на підвищення соціальних стандартів", - заявив Яценюк.

Варто відзначити, "Укрнафта" - найбільша нафто- і газовидобувна компанія України. ВАТ "Укрнафта" утворено 31 березня 1994 р. шляхом корпоратизації "Виробниче об'єднання "Укрнафта". 50 % + 1 акція "Укрнафти" належить державній компанії НАК "Нафтогаз України", 42 % акцій контролює група "Приват" бізнесмена Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, Коломойський припускає ліквідацію "Укрнафти" через 5 років.