ua en ru

Яценюк: Діючий КС не може приймати рішення про конституційність закону про люстрацію

Яценюк: Діючий КС не може приймати рішення про конституційність закону про люстрацію Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

За словами прем'єра, 8 членів КС підпадають під дію закону про люстрацію

Чинний склад Суду не може розглядати справу щодо відповідності закону про очищення влади Конституції, адже вісім членів КС самі підпадають під дію закону про люстрацію. Про це він заявив сьогодні в ході засідання уряду, передає прес-служба Кабміну.

Арсеній Яценюк зазначив, що 22 жовтня Конституційний суд України "несподівано буде розглядати закон про люстрацію, на предмет його відповідності Основному Закону".

На думку прем'єра , Конституційний Суд сам підпадає під дію закону про люстрацію.

"Уряд вважає, що у зв'язку з тим, що вісім членів Конституційного суду України підпадають під дію закону про очищення влади, така справа не може розглядатися чинним складом Конституційного Суду України", - зазначив прем'єр.

Кабінет Міністрів планує відправити до КС свого представника з відповідною правовою позицією. Яценюк додав, що інтереси уряду буде представляти керівник департаменту Мін'юсту з питань очищення влади Тетяна Козаченко.

Нагадаємо, сьогодні раніше, Яценюк закликав ГФС звільнити 42% керівників у центральному апараті згідно з законом "Про очищення влади".