ua en ru

Яценюк доручив ДФС і Держземагентству спростити реєстрацію бізнесу і землі до вересня

Яценюк доручив ДФС і Держземагентству спростити реєстрацію бізнесу і землі до вересня Фото: Арсеній Яценюк

Він пригрозив персональною відповідальністю керівника Держземагентства за невиконання

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав Державної фіскальної службі (ДФС) та Держземагентству час до вересня на спрощення процедури реєстрації бізнесу і землі. Про це він повідомив щотижневому відеозверненні, передає прес-служба Кабміну.

Яценюк зазначив, що право власності на земельну ділянку в даний час реєструється Державним земельним агентством.

"Можу відзначити, що зараз нічого в питанні спрощення реєстрації права власності на землю не вироблено. І це те завдання, яке Держземагентство має виконати до вересня", - сказав прем'єр.

"Невиконання цієї задачі тягне за собою персональну відповідальність керівника Держземагентства", - зазначив Яценюк.

Він також нагадав, що Міністерством юстиції спрощена реєстрація ведення бізнесу і за новою процедурою для того, щоб зареєструвати бізнес, необхідно всього 24 години. Однак Державна фіскальна служба так і не внесла зміни у свої регламенти.

"У рамках реформи Державної фіскальної служби вже у вересні будуть прийняті відповідні рішення, які за 24 години дадуть можливість зареєструвати бізнес", - підкреслив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк також повідомив, що у вересні запропонує коаліції новий склад Кабінету міністрів України. Новий склад Кабміну буде запропоновано після оцінки діяльності всіх міністрів.